kraai

Nationale Parken

In de nabije omgeving zijn veel natuurgebieden waar gefietst en gewandeld kan worden. Onze camping is direct gelegen aan het Nationaal Park het Drents Friese Wold, het grootste park van Drenthe. Het Nationaal Park de Weerribben met het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Noordwest-Europa is binnen een half uur te bereiken. Een prachtig gebied om door te wandelen en te fietsen!

Karakteristieke dorpen

Vledderveen is gelegen in de buurt van een aantal karakteristieke dorpen, zoals Vledder, Diever en Dwingeloo. Het gezellige Giethoorn is binnen een half uur te bereiken. Daarnaast beschikt Vledderveen over een prachtig hertenkamp en een leuke speeltuin.

Cultureel en natuurlijk erfgoed

Camping Bij het Ven is gelegen nabij het cultureel en natuurlijk erfgoed van de Maatschappij van Weldadigheid. Dit gebied is in 2011 opgenomen op de voorlopige lijst Werelderfgoed van Unesco Nederland.

Kennis maken met melkveehouderij

Camping Bij het Ven biedt de mogelijkheid om kennis te maken met zowel de schoonheid van de natuur als het leven en werken op een melkveehouderij. Neem gerust een kijkje bij ons op de boerderij.

Boerengolf

Een aantal keer per seizoen zetten we op de weilanden van ons melkveehouderij bedrijf boerengolf uit. Boerengolf is een spel geschikt voor iedereen. De weilanden waarop dit gespeeld wordt, zijn direct naast de camping gelegen. Na de tijd is er de mogelijkheid om op de camping met elkaar nog even na te genieten. Wil je graag boerengolf spelen? Informeer gerust naar de mogelijkheden. In Vledderveen, bij het dorpshuis, is ook een Jeu de Boule baan aanwezig.

Informatie over de omgeving

We hebben op onze camping allerlei informatie liggen over de omgeving. Ook als het weer niet mee zit, is er voldoende te doen. Op de camping hangt een agenda met activiteiten die in de omgeving georganiseerd worden.

koeien

boerengolf 2 kl

Interessante links

Museum De kolonie hof:
http://www.dekoloniehof.nl

Miramar – Zee museum Vledder:
http://www.miramar-zeemuseum.nl

Valse Kunst – Museums Vledder:
http://www.museums-vledder.nl

Bosbad Vledder:
http://www.bosbadvledder.nl

Forellenvijver Het Oosterseveld:
http://www.forellenvijvershetoosterseveld.nl

Theehuis ’t Hunebed:
http://www.theehuis-hunebed.nl

Shakespeare theater Diever:
http://www.shakespearetheaterdiever.nl/

Hunebed D53 en D54 bij Havelte:
http://www.hunebeddenwijzer.nl/hunebedden/hunebed-d54-bij-havelte

Giethoorn, Venetië van het noorden:
http://www.waterreijk.nl

Nationaal park Weeribben en Wieden:
http://www.waterreijk.nl

Nationaal park Drents – Friese Wold:
http://www.np-drentsfriesewold.nl

Theeschenkerij/zorgboerderij Maargieshoeve:
http://www.maargieshoeve.nl

Vledderveen
http://www.vledderveendrenthe.nl/