kraai

Nationale Parken

In de nabije omgeving zijn veel natuurgebieden waar gefietst en gewandeld kan worden. Onze camping is direct gelegen aan het Nationaal Park het Drents Friese Wold, het grootste park van Drenthe. Het Nationaal Park ‘Dwingelderveld’ bekend om de prachtige heidevelden en de Weerribben met het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Noordwest-Europa zijn binnen een half uur te bereiken. Een prachtig gebied dus om door te wandelen en te fietsen!

Karakteristieke dorpen

Vledderveen is gelegen in de buurt van mooie karakteristieke brinkdorpen, zoals Vledder, Diever en Dwingeloo. Zomers zijn hier markten, braderieën en leuke evenementen. Het gezellige Giethoorn is met de auto binnen een half uur te bereiken. Neemt u de fietsen mee dan kunt u ook daar geweldig mooi fietsen.

UNESCO werelderfgoed

Camping Bij het Ven is gelegen in het cultureel en natuurlijk erfgoed van de Koloniën van Weldadigheid. De Koloniën van Weldadigheid zijn sinds 26 juli 2021 opgenomen op de Unesco werelderfgoedlijst. Het nabijgelegen Frederiksoord is de oudste kolonie. Hier startte in 1818 onder leiding van Generaal Johannes van den Bosch een groots maatschappelijk experiment; De maatschappij van Weldadigheid. Tot op de dag van vandaag zijn de sporen van zijn gedachtengoed nog terug te vinden in de vele karakteristieke gebouwen en het typische landschap.

Informatie over de omgeving

We hebben op onze camping allerlei informatie liggen over de omgeving. Ook als het weer niet mee zit, is er voldoende te doen. Op de camping hangt een agenda met activiteiten die in de omgeving georganiseerd worden. Doordat wij een van de Weldadige Oorden in het gebied zijn beschikken wij over veel mooie auto-, fiets- en wandelroutes door het gebied van de koloniën van Weldadigheid en de omgeving. U kunt vanuit onze camping heel goed Friesland, Drenthe en Overijssel bezoeken!

Interessante links

Museum de proefkolonie Frederiksoord:
https://proefkolonie.nl/

Miramar – Zee museum Vledder:
http://www.miramar-zeemuseum.nl

Valse Kunst – Museums Vledder:
http://www.museums-vledder.nl

Bosbad Vledder:
https://www.weldadigoord.nl/weldadige-oorden/bosbad_vledder/

Theehuis ’t Hunebed:
http://www.theehuis-hunebed.nl

Shakespeare theater Diever:
http://www.shakespearetheaterdiever.nl/

Giethoorn, Venetië van het noorden:
http://www.waterreijk.nl

Nationaal park Weeribben en Wieden:
http://www.waterreijk.nl

Nationaal park Drents – Friese Wold:
http://www.np-drentsfriesewold.nl

Theeschenkerij/zorgboerderij Maargieshoeve:
http://www.maargieshoeve.nl

Vledderveen
http://www.vledderveendrenthe.nl/