kraai

Nationale Parken

In de nabije omgeving zijn veel natuurgebieden waar gefietst en gewandeld kan worden. Onze camping is direct gelegen aan het Nationaal Park het Drents Friese Wold, het grootste park van Drenthe. Het Nationaal Park ‘Dwingelderveld’ bekend om de prachtige heidevelden en de Weerribben met het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Noordwest-Europa zijn binnen een half uur te bereiken. Een prachtig gebied dus om door te wandelen en te fietsen!

Karakteristieke dorpen

Vledderveen is gelegen in de buurt van mooie karakteristieke brinkdorpen, zoals Vledder, Diever en Dwingeloo. Zomers zijn hier markten, braderieën en leuke evenementen. Het gezellige Giethoorn is met de auto binnen een half uur te bereiken. Neemt u de fietsen mee dan kunt u ook daar geweldig mooi fietsen.

Genomineerd voor UNESCO werelderfgoed

Camping Bij het Ven is gelegen in het cultureel en natuurlijk erfgoed van de Koloniën van Weldadigheid. Dit gebied is in 2011 opgenomen op de voorlopige lijst Werelderfgoed van Unesco Nederland. In 2020 wordt verwacht dat het gebied de status UNESCO Werelderfgoed zal ontvangen.

Informatie over de omgeving

We hebben op onze camping allerlei informatie liggen over de omgeving. Ook als het weer niet mee zit, is er voldoende te doen. Op de camping hangt een agenda met activiteiten die in de omgeving georganiseerd worden. Doordat wij een van de Weldadige Oorden in het gebied zijn beschikken wij over veel mooie auto-, fiets- en wandelroutes door het gebied van de koloniën van Weldadigheid en de omgeving. U kunt vanuit onze camping heel goed Friesland, Drenthe en Overijssel bezoeken!

Interessante links

Museum De kolonie hof:
http://www.dekoloniehof.nl

Miramar – Zee museum Vledder:
http://www.miramar-zeemuseum.nl

Valse Kunst – Museums Vledder:
http://www.museums-vledder.nl

Bosbad Vledder:
http://www.bosbadvledder.nl

Forellenvijver Het Oosterseveld:
http://www.forellenvijvershetoosterseveld.nl

Theehuis ’t Hunebed:
http://www.theehuis-hunebed.nl

Shakespeare theater Diever:
http://www.shakespearetheaterdiever.nl/

Hunebed D53 en D54 bij Havelte:
http://www.hunebeddenwijzer.nl/hunebedden/hunebed-d54-bij-havelte

Giethoorn, Venetië van het noorden:
http://www.waterreijk.nl

Nationaal park Weeribben en Wieden:
http://www.waterreijk.nl

Nationaal park Drents – Friese Wold:
http://www.np-drentsfriesewold.nl

Theeschenkerij/zorgboerderij Maargieshoeve:
http://www.maargieshoeve.nl

Vledderveen
http://www.vledderveendrenthe.nl/